Karel Elferink

afbeelding van Karel Elferink

Na 25 jaar trompet gespeeld te hebben bij o.a. een bigband, fanfare en dweilorkest was ik wel toe aan een nieuwe uitdaging. Eind oktober 2009 ben ik via familieleden in contact gekomen met de Towerband. Na een kleine "solicitatie" bij muzikaalleider Cees kreeg ik te horen dat de band eigenlijk geen trompettisten meer nodig had, maar dat ze wel op zoek waren naar een trombonist. Beide instrumenten zijn blaasinstrumenten, maar daar houdt de gelijkenis dan ook wel op. Na een repetitie van de band bijgewoond te hebben hoefde ik echter niet lang na te denken om deze uitdaging aan te gaan.

Na een half jaar intesief repeteren heb ik in juni 2010 mijn eerste optreden gehad met de Towerband...een super leuke ervaring! Niet alleen is het leuk om te zien dat de mensen in de zaal enthousiast zijn, maar de sfeer op het podium is minstens zo gezellig.

Sinds 2011 is de Towerband versterkt met een extra trombonist, René. Als beginnend trombonist is het fijn om een ervaren trombonist naast je te hebben staan, al is het maar om wat tegengewicht te bieden aan het muzikale geweld van onze trompettisten.

Kortom, ik ben blij dat ik de overstap heb gemaakt naar een nieuw instrument en dat ik op deze manier deel uit kan maken van deze geweldige band!

Groeten,
Karel

 

Bezetting: 
Trombone

U bent hier