Cees van Rijt

afbeelding van Cees van Rijt

Hoi beste bezoeker, welkom op de site van de Towerband.

Ik ben Cees van Rijt en ben op 18-02-1986, als trompettist, gestart bij destijds de “Torenkapel”.

De Torenkapel was een egerländer kapel. In 1953 opgericht uit leden van de Fanfare uit Panningen om met name kermis en carnaval muzikaal op te luisteren.

In dit muziek genre werden steeds minder optredens aangeboden waardoor de toenmalige algemeen en muzikaal leider Dhr. Jaap van Gelder besloot de muziek te moderniseren en de naam van het orkest te wijzigen in de meer passende naam: “Towerband”

Op 20-02-1991 ben ik tijdens de algemene ledenvergadering tot Muzikaal Leider van de Towerband verkozen.

Hierdoor ben ik, in perfecte samenwerking met destijds algemeen leider Ralf Korten [Tegenwoordig verantwoordelijk voor de aquisitie], in staat gesteld aan deze modernisering voor een belangrijk deel vorm te kunnen en mogen geven. De afgelopen jaren is de samenstelling, uitstraling en het repertoire van de Towerband, sterk veranderd.

De blazerssectie is gemoderniseerd en een combo, bestaande uit basgitaar, gitaar, toetsen, slagwerk en percussie, is toegevoegd.

Verder is de Towerband versterkt met 2 uitstekende zangeressen en zanger waardoor 2 en 3 stemmige zang mogelijk is.

Het instrumentarium, geluidsversterking en verlichting is modern en up to date en de Towerband is uitgegroeid tot een volwaardige Partyband.

Het aantrekken en behouden van een all round drummer is lange tijd een uitdaging voor de Towerband geweest. Doordat ik in de loop van de jaren in diverse orkesten en bands, zoals o.a. Mr. Pink, ervaring als drummer heb opgedaan, ben ik door de jaren heen uit praktische overwegingen vaker van trompet naar slagwerk moeten wisselen en ben ik uiteindelijk achter het drumstel blijven plakken.

Hoe leuk drummen ook is, in mijn hart blijf en ben ik een trompettist.

Trompet spelen doe ik tot de dag van vandaag dan ook nog steeds bij Harmonie orkest Noordlimburg [HONL]

In de loop van de jaren heb ik me het schrijven van muziek eigen gemaakt en diverse arrangementen voor de Towerband geschreven en tot op de dag van vandaag geef ik leiding aan repetities en optredens.

Muziek maken is een schitterende hobby, zeker als je dit samen met muzikale vrienden kunt en mag doen. Ik hoop dit dan ook nog jaren vol te kunnen houden.

Beste bezoeker, Ik wens je veel kijk, lees en luisterplezier op onze site en zie je graag terug tijdens een van onze spetterende optredens.

Vriendelijke muzikale groeten,

Cees van Rijt.

Bezetting: 
Drummer

U bent hier