Historie

Foutmelding

  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2405 van /home/towerband/domains/towerband.nl/public_html/includes/menu.inc).
  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in require_once() (regel 341 van /home/towerband/domains/towerband.nl/public_html/includes/module.inc).

De Towerband is ontstaan begin vijftiger jaren na de watersnoodramp van 1953. Oorspronkelijk was het een gelegenheidskapel die bestond uit leden van de harmonie en alleen tijdens het carnaval en de kermis de muziek verzorgde. Hier speelde men o.a. de vroeger zo bekende Lausitzer Balltänze. Voor de ouderen zal dit bekend in de oren klinken.

In de jaren zestig ging men over tot het spelen van de in die tijd bekend geworden nummers van Ernst Mosch. Dit duurde tot in de zeventiger jaren. Er werd een geluidsinstallatie aangeschaft en een begin gemaakt met zang terwijl later ook gitaren en toetsen toegevoegd werden. Het repertoire werd uitgebreid en er kwam een zangeres bij om het geheel veelzijdiger te maken.

De oorspronkelijke blaasmuziek maakte geleidelijk plaats voor top-100 nummers en dansmuziek, een proces wat nog versneld werd door het wegvallen van de tuba’s. Ook de binding met de harmonie werd minder al zijn nu nog steeds enkele leden ook nog lid van de harmonie.

Naast het opluisteren van diverse carnavalsactiviteiten, wat momenteel ook nog een vaste activiteit is, ging de band zich meer toeleggen op het opluisteren van feesten en het verzorgen van complete feestavonden.

Heden ten dage staat de Towerband garant voor de verzorging van feestavonden met een zeer gevarieerd repertoire.

 

U bent hier